Haren protest bouw gevangenis

'Vertraging voor bouw megagevangenis Haren'

© FM Brussel
31/03/2015

Het openbaar onderzoek voor de bouw van de megagevangenis in Haren loopt vertraging op, zegt Brussels schepen van Stedenbouw Geoffroy Coomans. Hij wijst het Gewest met de vinger.

Het Brussels Gewest zou te laat zijn met het afleveren van de nodige documenten, zegt schepen Coomans. Ook de overlegcommissie en de voorstellingsavond, die voorzien waren in mei, komen volgens de schepen mogelijk in het gedrang.

De federale regering wil in Haren de grootste gevangenis van het land bouwen op de nu nog groene Keelbeeksite. De megagevangenis zou plaats bieden aan 1.190 personen. Verschillende groeperingen verzetten zich al maanden tegen het project.

Ook eerste schepen Alain Courtois (MR) kantte zich op de gemeenteraad tegen de megagevangenis. Hij zegt dat hij de buurtbewoners steunt in hun verzet. Oppositiepartij FDF vindt dat een vreemde houding, omdat de vorige burgemeester Freddy Thielemans (PS) de komst van de gevangenis net steunde.

Nieuwe gevangenis Haren

De federale regering plant de grootste gevangenis van het land (1.190 plaatsen) op de Keelbeeksite in Haren. Een bonte waaier aan groeperingen verzette zich lang tegen het project, maar tevergeefs.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Haren, Samenleving, Nieuwe gevangenis Haren

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni