In de Washuisstraat in de Bloemenhofwijk het vernieuwde Doltopark geopend. Het park was voordien erg vaak dicht, maar is nu weer voor iedereen toegankelijk.

In het kader van wijkcontract Bloemenhof is het Doltopark in de Washuisstraat helemaal vernieuwd. Voorheen was het een groot basketbalveld. Dat veld is gebleven, maar er zijn nieuwe speeltoestellen, aanplantingen en bankjes bijgekomen.

“In juni zijn de werkzaamheden begonnen, vandaag is het klaar. Helemaal niet slecht, gezien de vakantieperiode die er nog tussen zat,” zegt Ans Persoons (SP.A), schepen van Wijkcontracten van de Stad Brussel.

Vroeger was het park vaak gesloten, nu is het van maandag tot zaterdag geopend tussen 12 uur tot 18 uur. Het staat dan onder toezicht van het ernaast gelegen jeugdhuis. Voor de zondag wordt nog naar naar een oplossing gezocht.

Bij de opening op woensdagmiddag zullen schepenen Ans Persoons, Faouzia Hariche (PS) en Ahmed El Ktibi (PS) aanwezig zijn. Kinderen kunnen er ballonnen oplaten en er zijn kinderateliers voor judo en basket.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni