Vermeende gijzeling Elsene afgelopen

© brusselnieuws.be
28/07/2015

Maandagnacht is er een eind gekomen aan de vermeende gijzeling in de Dautzenbergstraat in Elsene. Toen de opgetrommelde speciale eenheden het appartement binnen vielen, troffen ze de man alleen aan in zijn appartement. De man beweerde al urenlang dat hij gewapend was en dat hij gijzelaars bij zich had. Het parket van Brussel eist zijn aanhouding, en wil de man ook psychiatrisch onderzoeken.

Iets voor 1 uur 's ochtends gaf de man, een ex-militair, zich over en konden speciale eenheden zijn appartement doorzoeken. In datzelfde gebouw viel de politie eerder deze maand al eens binnen, omdat dezelfde man er zijn vrouw en kind bedreigd en gegijzeld had.

Toen werd de man na een verhoor vrijgelaten, omdat zijn vrouw geen bezwarende verklaringen had afgelegd.

Nu deed de man dus alsof hij opnieuw gijzelaars had, volgens de krant La Dernière Heure had hij het over twee prostituees. Volgens de krant zou de man hun zelf opgebeld hebben en zijn daad verklaard hebben uit wanhoop, omdat zijn vrouw hem intussen heeft verlaten en hij zijn baan als technicus bij een universitair ziekenhuis kwijt is.

De ex-militair werkte twee jaar als ontmijner, en beweerde explosieven geplaatst te hebben aan ramen en deuren.

Uiteindelijk gaf hij zichzelf vrijwillig over, toen zijn vrouw ter plaatse kwam om met hem te praten. Hij leek volgens de rechercheurs onder invloed van alcohol of medicatie.

Volgens Laurens Demont van het parket van Brussel raakte de man licht gewond bij de interventie van de speciale eenheden. Hij is ter beschikking gesteld van het parket. Dat eist zijn aanhouding, en heeft aan de onderzoeksrechter ook een psychiatrisch onderzoek gevraagd.

Buurt afgesloten
Gisteravond werd er een veiligheidsperimeter ingesteld rond de Dautzenbergstraat, maar die is ondertussen opgeheven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni