Verkeersdrukte door autovrije lanen en Schumanwerf

© FM Brussel
29/06/2015

Het autoverkeer verliep maandagochtend extra moeizaam op enkele invalswegen naar Brussel en op de Kleine Ring. De extra drukte aan het begin van de zomervakantie is te wijten aan de uitbreiding van de voetgangerszone in het centrum en onder meer de start van bovengrondse werkzaamheden aan Schuman.

Onder meer op de Keizer Karellaan was het langer aanschuiven dan gewoonlijk, en ook op de Louizalaan en de Tervurenlaan was het extra druk. De Kleine Ring toonde zich ook na de traditionele ochtendspits nog filegevoelig.

“In plaats van via de Anspachlaan van het noorden naar het zuiden van de Vijfhoek te rijden, moeten mensen nu omrijden langs de Kleine Ring", zegt Inge Paemen, woordvoerster van Brussel Mobiliteit op FM Brussel. "Dat betekent natuurlijk een heleboel extra verkeer, wat ook wel betekent dat er tot vandaag heel veel doorgaand verkeer via de Anspachlaan reed.”

Paemen verwacht dat mensen hun verplaatsingen de komende dagen en weken zullen aanpassen aan het plan. Voortaan is het grootste deel van de Anspachlaan samen met enkele omliggende straten verkeersvrij.

Naast de uitbreiding van de voetgangerszone in het centrum gooien ook enkele grote zomerwerven roet in het eten van autopendelaars. Vooral de start van de bovengrondse heraanleg van het Schumanplein zorgt voor hinder in de wijde omgeving.

De extra drukke ochtendspits aan het begin van de zomervakantie leidde tot heel wat negatieve reacties op sociale media. Burgemeester Yvan Mayeur antwoordde de critici dat vooral de belangrijkste boosdoener de werf aan Schuman is, en niet de voetgangerszone. Hij roept pendelaars op om met de trein naar Brussel te komen.

#Mayeur viert #autovrij gemaakt 'pentagon' van #Brussel, intussen zelf 2,5 u. verloren in monsterfiles elders in de stad. Een voorproef?

— Mia Doornaert (@miadoo) June 29, 2015

Schumann en travaux #dingue rien à voir avec #pietonnierBxl #takethetrain

— yvan mayeur (@YvanMayeur) June 29, 2015

Voetgangerszone Vijfhoek

Het centrum van Brussel kreeg midden 2016 een fikse uitbreiding van zijn voetgangerszone. De werken voor de heraanleg van de zone zijn nog altijd aan de gang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Voetgangerszone Vijfhoek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni