Verdachten veroordeeld voor moord op Albanees

© brusselnieuws.be
19/12/2014

De assisenjury heeft Arben Puci, zijn broer Kujtim Puci, en Hajdar Allajbej veroordeeld voor de dood van Klaudjo Alushi, net als de beschuldigden een Albanees. Alushi overleed in de nacht van 3 op 4 april 2012 in Sint-Gillis aan een groot aantal messteken. Maar twee van de drie daders zijn voortvluchtig.

Het hof van assisen van Brussel heeft vrijdagavond de straffen uitgesproken in het proces tegen Arben Puci, zijn broer Kujtim Puci en Hajdar Allajbej. Arben Puci werd veroordeeld tot 18 jaar cel, zijn broer Kujtim kreeg 30 jaar cel en Allajbej 28 jaar.

Enkel Arben Puci was aanwezig op het proces. De gezworenen hebben zich gebaseerd op de bekentenissen van Arben Puci, het gebruikte wapen en de rapporten van de lijkschouwers om Arben Puci schuldig te vinden.

De wonden die in de Livornostraat in Sint-Gillis werden toegebracht waren volgens de rapporten dodelijk. De beschuldigde had zelfverdediging ingeroepen en had gesproken van provocatie, maar dat is niet behouden in het arrest.

Ook de schuld van de andere twee beschuldigden, die voortvluchtig zijn, staat volgens de jury vast, gezien het grote aantal wonden dat op korte tijd werd toegebracht. De twee anderen moeten volgens het hof op zijn minst als mededaders gezien worden door hun aanwezigheid bij de feiten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni