© Fedpol

Verdachten Anspachlaan aangehouden

© brusselnieuws.be
19/12/2014

De drie mannen die verdacht worden van doodslag op een bedelaar op de Anspachlaan, zijn onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Twee van hen zijn 22, de derde is 19. Ze zijn al bekend bij het gerecht, meldt het parket. De familie van het slachtoffer is opgelucht.

In de ochtend van zaterdag 6 december werd een man van Afrikaanse origine op de Anspachlaan aangevallen en in elkaar geslagen. Hij overleed enkele dagen later aan de opgelopen verwondingen. Volgens getuigen waren de drie verdachten betrokken.

Toen de camerabeelden van de verdachten werden uitgezonden, herkende hun families hen. Die dwongen de jongeren zichzelf aan te geven, wat ze uiteindelijk deden rond 1.20 uur in de nacht van woensdag op donderdag. De jongemannen zijn de hele donderdagochtend ondervraagd door de Brusselse politie. Ze worden beschuldigd van opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg zonder het oogmerk te doden.

Het parket wil momenteel niets kwijt over de feiten, het motief en de rol van ieder van de drie. Eén van de mannen van 22 is bij het gerecht bekend voor één feit, de andere voor drie. De 19-jarige heeft al vier feiten op zijn strafblad. Het zou gaan om slagen en verwondingen in het kader van drugszaken, en een diefstal.

De raadkamer beslist binnen de vijf dagen over de verlenging van het aanhoudingsmandaat.

'Geen dakloze'
De familie van het 32-jarige slachtoffer, Gaëtan Lulendo, reageert in De Standaard en Het Nieuwsblad opgelucht dat de verdachten zijn opgepakt. Lulendo heeft een 14-jarige dochter.

"Gaëtan was geen dakloze", zegt zijn broer Geoffrey in de krant. "Hij had het financieel moeilijk. Hij werkte tot voor kort als magazijnier, maar hij raakte zijn baan kwijt. Daardoor moest hij zijn woning verlaten. Gaëtan werd door vrienden en familie opgevangen. Soms kon hij terecht in een opvangtehuis, maar hij heeft nooit op straat geslapen."

In de fatale nacht kwam Gaëtan volgens zijn broer terug van een bezoek aan een vriend. Hij was op weg naar zijn tijdelijke stek toen hij werd aangevallen.

De drie verdachten komen volgens de kranten uit veeleer welgestelde families. Ze komen uit Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Genesius-Rode en Ukkel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni