Verdacht pakket tot ontploffing gebracht bij Justitiepaleis

© brusselnieuws.be
25/03/2014

Het verdacht pakket bij het Justitiepaleis is tot ontploffing gebracht. Het bleek te gaan om een lege koffer. De veiligheidszone is opgeheven en auto's en trams mogen opnieuw over het Poelaertplein en omgeving.

Het verdacht object lag in een geparkeerde wagen in de Wolstraat. De ontmijningsdienst Dovo heeft het pakket ondertussen tot ontploffing gebracht. Het bleek dus vals alarm.

De politie had eerder een veiligheidszone afgebakend. Het autoverkeer werd afgeleid naar de Kleine Ring en de Stefaniatunnel was dicht richting centrum. Op de lijnen 92 en 93 reden geen een tijdje geen trams tussen Louiza en Kruidtuin.

Zowel het Justitiepaleis als het Montesqieuebouw werden ontruimd. De werknemers verzamelden bij het Egmontpark maar kunnen ondertussen terug aan de slag.

Maandag was het openbaar vervoer in volle avondspits ook al verstoord door een verdacht pakket in het Zuidstation. Ook toen bleek het vals alarm.

De komst van de Amerikaanse president Barack Obama zorgt voor extra alertheid. André Vandooren van OCAD, de centrale Anti-Terreurdienst: "Het algemeen risiconiveau voor Brussel is tijdens het bezoek van Obama verhoogd van twee naar drie", zegt hij aan FM Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni