Vanden Stock roept supporters op 'waardig te blijven'

© brusselnieuws.be
27/01/2015

In een open brief roept Anderlechtvoorzitter Roger Vanden Stock de paars-witte supporters op om 'waardig te blijven' naar aanleiding van de veelbesproken tifo die de harde kern van Standard zondag toonde.

De hele club is volgens Vanden Stock "met stomheid geslagen" door de afbeelding van een onthoofde Steven Defour. "Er is een belangrijke grens overschreden", schrijft de voorzitter. Hij roept supporters op om haat niet met haat te beantwoorden, maar "waardig te blijven, Anderlecht te blijven" en zich niet te laten leiden door frustratie of verontwaardiging.

"Jullie houding draagt sinds jaar en dag bij tot de grootsheid van onze club", klinkt het verder. "Toegeven aan die verontwaardiging zou ons verlagen tot het niveau van “eergisteren”. Wansmaak heeft geen plaats in de Belgische stadions en zeker niet in het Constant Vanden Stockstadion."

De voorzitter bedankt de fans ook nog voor de steun en belooft alles in het werk te stellen om een vierde titel op rij naar het Astridpark te halen en "op die manier aan te tonen dat het sportieve altijd zal zegevieren."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni