© Jef Van Damme

Tot 550 auto's kunnen tegelijk parkeren op de esplanade en langs de gebouwen in het Jubelpark. Gratis en zonder tijdslimiet. "Nochtans is er helemaal geen vergunning voor een parking", zegt parlementslid Jef Van Damme (SP.A). Hij roept de regering op om het parkeren aan banden te leggen.

"550 auto's in een park, dat kan niet", zegt Van Damme. "Het is onaangenaam voor de parkbezoekers en bovendien is er helemaal geen vergunning voor een parking. Het Jubelpark is een geklasseerd park. Het gedoogbeleid moet stoppen want dit is in strijd met de doelstelling van het Gewest om de autodruk te verminderen."

Van Damme, zelf lid van de meerderheid, richtte een parlementaire vraag over de Jubelparking aan minister van Milieu Céline Fremault (CDH). Zij is bevoegd voor Leefmilieu Brussel, de administratie die het park beheert sinds 1992.

Fremault liet weten dat een plan bestaat om het Jubelpark af te sluiten met slagbomen. Dan zouden enkel bezoekers van musea en evenementen er nog mogen parkeren. De ingreep laat echter op zich wachten want die hangt samen met de restauratie van het hele complex, nog altijd in handen van de federale overheid.

Van Damme wil daar niet op wachten en spoort Fremault aan om snel in actie te schieten. "Hoe moeilijk kan het zijn om enkele slagbomen te plaatsen?", vraagt hij zich af.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni