Vakbond veiligheidskorps: 'Privébewaking is tijdelijke oplossing'

© FM Brussel
08/06/2015

In het Brusselse Justitiepaleis zijn sinds een week vier bewakingsagenten van een privéfirma aan de slag. Dat verlicht de taken van het veiligheidskorps, maar is geen oplossing op lange termijn, zegt de vakbond.

Een privébewakingsfirma bemant de scanstraat bij de ingang van het Justitiepaleis. Tot voor kort moest het veiligheidskorps van het gerecht daarvoor zorgen, maar die dienst heeft te weinig personeel. De voorbije weken moesten er regelmatig processen uitgesteld worden, omdat er geen veiligheidsagenten beschikbaar waren voor het transport van gevangenen.

Sinds de komst van de extra bewakingsagenten loopt het beter. "Het is een grote hulp", zegt Johan Peeters van het VSOA. "De samenwerking met het veiligheidskorps lijkt ook vlot te verlopen."

Maar de privébewakingsfirma kan het probleem alleen maar tijdelijk oplossen, klinkt het. Voor een definitieve oplossing heeft het veiligheidskorps meer personeel nodig. Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) heeft hen twintig extra personeelsleden beloofd. Die moeten er voor de zomer zijn. Dinsdag is daar een nieuwe vergadering over.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni