Vakantiesalon Brussel brengt 117.000 bezoekers naar Brussels Expo

© Belga
09/02/2016

Het Vakantiesalon in Brussel, dat maandag zijn deuren sloot, heeft samen met de Sportbeurs en de Zenithbeurs meer dan 117.000 mensen naar Brussels Expo gelokt. Dat heeft organisator FISA dinsdag meegedeeld.

Het vijfdaagse Vakantiesalon werd dit jaar voor het eerst samen georganiseerd met de Sportbeurs en de Zenithbeurs, die zich richt op actieve 50-plussers. Met één enkel ticket kregen de bezoekers toegang tot de drie verschillende beurzen. De combinatie van de 3-in-1 beurzen lokte uiteindelijk 117.422 bezoekers naar Brussels Expo.

Volgens beursorganisator FISA heeft het idee om drie beurzen samen te houden dan ook goed gewerkt. "Mensen die voor één beurs kwamen, aarzelden niet om daarna ook de andere beurzen te ontdekken", zo wordt benadrukt in een persbericht. "Verder bouwend op dit succes, zullen we in 2017 opnieuw opteren voor het 3-in-1-concept van zowel reizen, sporten als vrijetijdsbeleving."

De 58ste editie van het Vakantiesalon in Brussel had Japan als gastland. De Japanse vertegenwoordigers laten alvast weten erg tevreden te zijn over hun aanwezigheid op het evenement.

"Hoewel Japan niet het land is waar de Belg eerst zal aan denken voor een vakantie, hebben we ons land dankzij het Vakantiesalon zeker en vast op de kaart kunnen zetten in België. Wij rekenen dan ook op een verdere stijging van het aantal Belgen die Japan kiezen als vakantiebestemming", zegt ambassadeur Ishii Masafumi.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni