UZ Brussel week zonder warme maaltijden

© brusselnieuws.be
23/07/2014

Het UZ Brussel in Jette heeft beslist om de warme keuken opnieuw op te starten na een gunstig advies van het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid. De keuken was vorige week donderdag stilgelegd omdat het ziekenhuis kampte met een watervervuiling.

Uitgestelde operaties, geen warme maaltijden en puffende patiënten. Het UZ Brussel heeft er een bewogen week opzitten, maar het ziekenhuisleven gaat ondertussen opnieuw zijn gewone gang.

"Onze keuken maakt opnieuw warme maaltijden", zegt woordvoerder Edgard Eeckman aan brusselnieuws.be. "Sinds zaterdagavond was ook het water in onze leiding opnieuw goed bevonden."

Het UZ kwam vorige week donderdag in de problemen. "In de keuken stelden men vast dat er troebel water uit de leiding kwam. Waarschijnlijk is iets fout gelopen bij werken. Tot 2024 staan hier heel wat renovaties en bouwwerkzaamheden gepland."

Geen zuiver water is bijzonder problematisch voor een ziekenhuis. "Enkele operaties waarvoor veel water nodig is, werden uitgesteld, maar voor de rest is het ziekenhuis blijven functioneren. De civiele bescherming leverde water en voor de sterilisatie van materiaal konden we rekenen op de hulp van het Brugmannziekenhuis. De warme maaltijden werden vervangen door koude schotels en broodjes."

De waterleidingen en 3.000 kranen in het ziekenhuis waren eerder alweer vrijgegeven en nu is ook de warme keuken opnieuw opgestart. "Dagelijks maken we hier 400 maaltijden voor patiënten en nog eens 200 maaltijden die we via het OCMW verdelen. We wilden pas opnieuw koken na een positief advies van het FAVV. Dat is er nu. Het UZ heeft de voorbije week dag en nacht gewerkt om de situatie zo snel mogelijk te normaliseren."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Jette, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni