Unizo en UCM: 'Regeerakkoord vooral goede voornemens'

© brusselnieuws.be
21/07/2014

Ondernemersorganisaties UCM en Unizo vinden het Brusselse regeerakkoord nogal vaag. 'Het lijkt vooral een opsomming van goede voornemens en algemeenheden.'

De twee ondernemersorganisaties vinden het niet duidelijk of het akkoord nu een vooruitgang of een achteruitgang is voor kmo's. Ze stellen dat de impact van de fiscale hervorming bijvoorbeeld moeilijk te berekenen valt. Die hervorming wil wat lasten verschuiven van arbeid naar vastgoedbezit, vooral voor mensen die meer dan een huis hebben.

Ook het plan om jonge werklozen aan een job te helpen maakt de organisaties niet enthousiast. De voordelen van dat plan lijken niet evenwichtig verdeeld, vinden ze.

Ten slotte zijn de twee van mening dat het totaal ontbreekt aan enige ambitie en ondersteuning voor een kernversterkend beleid gebaseerd op gezonde handel in het Gewest.”

Brusselse regeringsvorming

Na de verkiezingen van 25 mei kwamen SP.A, CD&V, Open VLD, CDH, PS en FDF aan zet voor het schrijven van een nieuw regeerakoord en de vorming van een nieuwe Brusselse regering. Alle berichtgeving over de regeringsonderhandelingen vindt u in dit dossier. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek, Economie, Brusselse regeringsvorming

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni