Sportief draait voetbalclub Union Saint-Gilloise een topseizoen, maar de toekomst is onzeker. Zo weet Union nog altijd niet zeker waar het volgend seizoen zal spelen en moet het budget omhoog als de ploeg uit Sint-Gillis wil evolueren naar volledig professionele status. Daarom is de voorzitter op zoek naar een nieuwe investeerder.

Volgend jaar is er een grote hervorming van de competities. Als Union op professioneel niveau actief wil blijven, dan moet het bij de eerste acht eindigen én een licentie aan zeer strenge voorwaarden behalen. Vooral dat laatste wordt niet eenvoudig. Volgens voorzitter Jurgen Baatzsch zijn er momenteel geen schulden, maar zijn er wel nieuwe investeerders nodig zodat de club verder kan groeien.

Union heeft nu een budget van 2 miljoen euro, om bij de profclubs te blijven moet dat omhoog. Daarvoor gaat Baatzsch op zoek naar mensen van buitenaf, vertelde hij aan FM Brussel.

Nieuwe tribune
Naast het problematische financiële luik weet Union ook nog altijd niet zeker waar het volgend seizoen zal spelen. Het eigen stadion voldoet voorlopig niet om een licentie te halen. Er zijn serieuze werkzaamheden nodig, waaronder een nieuwe tribune die ook nog eens een miljoen euro zal kosten.

Tijdens de verbouwingen zal Union volgend seizoen tijdelijk elders moeten spelen. Baatzsch wist ook dat het tijdelijk onderkomen waarschijnlijk het Koning Boudewijnstadion zal zijn. Dat is echter geen ideale oplossing, want met zo'n 50.000 zitplaatsen is dat veel te groot voor Union.

Bekijk hieronder de reportage van tvbrussel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni