Union wijkt wellicht uit naar Heizel

FVDE
© brusselnieuws.be
05/02/2016

Voetbalclub Union Sint-Gillis speelt volgend seizoen zijn thuiswedstrijden waarschijnlijk in het Koning Boudewijnstadion. Union moet tijdelijk uitwijken, omdat er grote verbouwingen aan het eigen Dudenpark nodig zijn indien Union als profclub verder wil. De club benadrukt wel dat er nog geen akkoord is.

RTBF meldt donderdag dat het schepencollege van de Stad Brussel donderdag toestemming gaf om het stadion aan Union te verhuren. Afgevaardigd bestuurder Jean-Marie Philips meldt aan onze redactie dat de deal zeker nog niet rond is. “We hebben nog niet over de huurprijs gesproken, er is alleen een princiepsakkoord van de Stad om het stadion aan ons te verhuren”, aldus Philips.

Philips bevestigt wel dat het Koning Boudewijnstadion de enige goede keuze is: “Het stadion is dan wel veel te groot voor ons, maar de supporters willen liefst niet te ver gaan, dus dan zijn er niet veel opties.”

Aanvankelijk lag ook een tijdelijke verhuizing naar het Constant Vanden Stockstadion (Anderlecht) of het Edmond Machtensstadion (Sint-Jans-Molenbeek) op tafel. Dat bleek echter niet haalbaar, omdat beide stadions al een gebruiker hebben. Het Machtensstadion zelfs twee, met White Star en RWDM.

5.000 zitplaatsen
Volgend seizoen wordt de eerste en tweede voetbalklasse hervormd. Tweede klasse, de reeks waar Union nu in speelt, wordt dan 1B. Maar daaraan zijn strenge stadionvoorwaarden verbonden: clubs die in 1B willen uitkomen moeten een stadion met 8.000 plaatsen hebben, waarvan 5.000 zitplaatsen.

De club uit Sint-Gillis is van plan om het eigen Joseph Mariënstadion te verbouwen, maar de start van de competitie in augustus zal te vroeg komen. Voor de renovatie rekent Union op de gemeente Sint-Gillis.

Om in 1B uit te komen moet Union daarnaast ook een licentie voor 1B halen, met strenge financiële voorwaarden. Bovendien moeten ze dit seizoen in de top-8 van het klassement eindigen. Op dit moment staat Union op de vierde plaats.

De stadionovereenkomst moet op 15 februari rond zijn, want dan moet Union een licentiedossier indienen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni