Union Sint-Gillis lonkt naar tweede klasse

© FM Brussel
28/01/2015

Er is een goede kans dat Unions Sint-Gillis op het einde van dit voetbalseizoen promoveert naar tweede klasse. Niet door sportieve prestaties, maar omdat de ploegen vóór hen geen licentie aanvragen.

Nadat eerder leider Cappellen al liet weten dat het niet wil promoveren, doet nu ook Ciney, de tweede in de stand dat. Beide ploegen zullen geen licentie aanvragen voor tweede klasse, omdat daar strenge infrastructuureisen aan vast hangen. Ze moeten hun stadion uitbreiden, en dure beveiligingscamera's plaatsen. Dat geld willen die clubs niet investeren.

Union daarentegen wil wel naar tweede klasse. “Wij hebben het geluk dat we een aandeelhouder met ambitie hebben”, zegt bestuurder Jean-Marie Philips. “Financieel is er dus geen probleem. Ook de infrastructuur is in orde want wij hebben het nodige aantal plaatsen. Alleen de verlichting moet misschien bekeken worden.”

Ook bij Hasselt, momenteel derde in de stand, zijn er mogelijk problemen met de infrastructuur. De kans bestaat dus dat, bij behoud van de stand, Union naar tweede klasse gaat. Komt daarbij dat slechts vier punten de nummers 2 en 5 in het klassement van elkaar scheiden.

De kampioen van derde klasse B promoveert rechtstreeks naar tweede klasse. Daarnaast is er nog een eindronde, voor een tweede promotieticket. Maar ook om daaraan te mogen deelnemen moeten clubs een licentie hebben.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni