In de derde voetbalklasse heeft Union op de valreep de drie punten gepakt. De ploeg uit Sint-Gillis blijft zo op twee punten van de leidersplaats. In de hoogste voetbalklasse liet Anderlecht twee punten liggen bij Lierse.

Anderlecht maakte na de rust een achterstand ongedaan. Kort voor het einde bracht Cyriac paars-wit op voorsprong. In de blessuretijd kwam de laatste in de stand echter opnieuw langszij.
Sporting heeft nog twee punten voorsprong op eerste achtervolgers Gent en Oostende.

In de tweede klasse pakte White Star een punt tegen Eendracht Aalst. White Star stond enkele minuten voor tijd nog 1-3 achter, maar scoorde nog twee keer in de slotfase. De ploeg uit het Edmond Machtensstation staat negende in het klassement.
Zaventem verloor opnieuw, ditmaal met 0-2 tegen Antwerp. Bij de rust was de stand nog gelijk, maar kort na de pauze klom Antwerp op voorsprong en in de slotfase verdubbelden de bezoekers hun voorsprong. Zaventem pakte de voorbije vijf wedstrijden maar één puntje en staat nu op een gedeelde twaalfde plaats.

In derde klasse blijft Union het goed doen. Tegen Wezet kwam het zondag 0-1 achter, maar na de rust volgde de gelijkmaker en in blessuretijd werd het winnende doelpunt gescoord. Union blijft zo op een gedeelde tweede plaats, op twee punten van leider Cappellen.

Grimbergen verloor met 2-0 bij La Louvière en is twaalfde, Diegem is derdelaatste na een 2-4 nederlaag tegen Hoogstraten.

En in het hockey is Leopold alleen leider, na een 4-0 overwinning in de derby tegen Oree. Dat staat nu negende. Daring is 4de na een 3-3 gelijkspel tegen Waterloo. Racing blijft voorlopig teleurstellen: het verloor met 2-3 tegen Leuven en is nu voorlaatste. Enkel nieuwkomer Wellington staat nog onder hen, dat puntenloos laatste is na een 3-2 nederlaag bij Beerschot.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.