Ultieme Hallucinatie is weer over te nemen

Eric Vancoppenolle
© brusselnieuws.be
20/05/2015

De eigenaar van de Ultieme Hallucinatie, Schaarbeeks schepen van Jeugd en Sport Sait Köse (FDF), verkoopt het handelshuurcontract van het café-restaurant. Hij kan de uitbating niet langer combineren met zijn politieke loopbaan. Dat vernam brusselnieuws.be.

Het emblematische café-restaurant de Ultieme Hallucinatie in de Koningsstraat staat weer te koop. Niet het gebouw dit keer, wel het handelshuurcontract.

"Het restaurant draait goed", zegt Köse aan brusselnieuws.be. "Aan het succes van de onderneming ligt het dus niet. Maar de uitbating van het restaurant is niet langer combineerbaar met mijn politieke activiteiten."

Op de immobiliënsite www.kapaza.be staat de vraagprijs: 900.000 euro, enkel voor het handelshuurcontract dus. Daarbovenop is er de maandelijkse huurprijs van 10.000 euro.

Volgens Köse hebben zich al kandidaten aangemeld. "Ik heb tijd", zegt Köse. "Ik sta niet onder tijdsdruk."

De poezenbar op de eerste verdieping, de Manga Cat Café, is eventueel ook over te nemen. Het café opende pas in februari de deuren.

De Schaarbeekse schepen van Jeugd en Sport Sait Köse (FDF) kocht in 2012 samen met zijn zus het restaurant over, dat ooit als een Vlaamsgezind bastion bekend stond. Het had toen drie jaar leeg gestaan. Eind 2009 ging de "Ultieme" immers dicht, nadat eigenaar Fred Dericks aan een slepende ziekte was overleden. Samen met zijn echtgenote Kriz (echte naam Christiana, red.) Haepers had hij zijn hart en ziel gegeven aan het etablissement.

Het restaurant is vooral bekend voor zijn stijlvolle art nouveau-interieur. Het ontwerp is van architect Paul Hamesse.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni