Uitwisseling tussen Brusselse en Marokkaanse agenten

© brusselnieuws.be
05/10/2015

De Brusselse politie gaat samenwerking met collega's uit Marokko. Ze komen onder meer expertise uitwisselen over kansarmoede, radicale prekers en Syrië-strijders.

Volgens jaar komen Marokkaanse agenten naar Brussel en ook naar Antwerpen. Belgische agenten trekken van hun kant naar Marokko. Dat berichten de kranten De Morgen, Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad maandag. Aanvankelijk klonk het dat de agenten ook zouden patrouilleren, maar dat is niet het geval volgens Ilse Van de Keere van de zone Brussel-hoofdstad-Elsene.

De Marokkaanse politie komt onder meer expertise uitwisselen over kansarmoede, radicale prekers en Syrië-strijders. "De Marokkaanse politie heeft daarvoor een heel andere benadering, die blijkbaar ook rendeert", zegt het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon. "Er valt op dat vlak altijd iets bij te leren."

Jonge Belgische agenten gaan dan weer enkele weken ervaring opdoen in een moslimland. "Het is bekend dat onze mensen bij interventies in bepaalde wijken niet altijd op de beste manier reageren. Dat is gewoon iets cultureels," aldus Jambon.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni