swim for life

Swim for life uitgesteld

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
25/11/2015

Swim for Life blaast komende zondag twintig kaarsjes uit, maar het moet zijn jubileumeditie wegens dreigingsniveau 4 uitstellen naar het voorjaar van 2016. De zwemmarathon van Brussels Gay Sports hoopt dan, na twintig jaar baantjes trekken, de totaalsom voor het goede doel op een half miljoen euro te brengen.

“Swim for Life is sinds de eerste editie veel opener geworden,” vertelt Jan Briffaerts (44), een van de organisatoren. “Aanvankelijk was het heel bescheiden en kwamen er voornamelijk holebiverenigingen op af. Dat is nu fel open getrokken. We zijn bewust buiten ons ‘milieu’ gegaan en zijn er in geslaagd uiteenlopende geïnteresseerden aan te trekken. Er zal zondag bijvoorbeeld een groep Zwitsers deelnemen die actief zijn bij een project dat wij met Swim for Life steunen.”

Het aantal deelnemers is door de jaren heen eveneens sterk gegroeid. Briffaerts verwacht komend weekend 250 à 300 zwemmers, supporters niet meegeteld. Zij kunnen er buiten het zwemgeweld genieten van heel wat leuks. “De zwemmarathon gaat door in zwembad Victor Boin, waar je in de cafetaria iets kunt drinken en eten. Een dj zal ondertussen voor de nodige beats zorgen. Én het is er lekker warm, een extra troef in deze koude tijden (lacht).”

“In negentien jaar tijd hebben we ruim 450.000 euro ingezameld voor het goede doel. Dit jaar gaan we wellicht over de 500.000 euro. Onze inzet voor goede doelen heeft zich door de jaren heen ontwikkeld. We nemen de ondersteuningen van de geselecteerde projecten echt wel serieus op. De projecten die we steunen worden niet zomaar lukraak gekozen, maar nauwkeurig geselecteerd.”

Opblaasdolfijn
Om aan dat geld te komen, laten de zwemmers die aan Swim for Life deelnemen zich sponsoren. Zondag zullen ze terug gedurende zes uur zoveel mogelijk baantjes proberen te trekken om fondsen bijeen te krijgen. Gemiddeld wordt er honderdtwintig euro per zwemmer ingezameld.

“We doen dit jaar niets speciaal voor de twintigste verjaardag. Het is elk jaar toch al zo plezant (lacht). Ik verwacht terug veel volk. Ook de dag zelf kan je trouwens nog inschrijven. Indien je geen ploeg hebt, zorgen we wel voor een oplossing. Natuurlijk vragen we wel dat je je laat sponsoren en een centje meebrengt.”

“Iedereen is welkom. We merken dat zowel sportieve teams als meer feestelijke teams deelnemen. Het gebeurt wel eens dat je een opblaasdolfijn of een verklede zwemmer ziet langskomen. Ambiance is altijd van de partij tijdens Swim for Life.”

Swim for Life

data: 29/11, 12.00 > 18.00

inschrijven: tot en met 29/11

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni