1432 KIDS wiels Stages-de-vacances

Uit met de spruit: zomertips voor kinderen

TP
© Agenda Magazine
24/06/2014

Ook deze zomer bieden musea, strandventers en festivalorganisatoren een wirwar van activiteiten aan waarin het heerlijk verdwalen is voor uw kroost. Een selectie.

Family Funday
6/7, 15.00, Wiels, www.wiels.org

Elke eerste zondag van de maand bieden de gidsen van het Centrum voor Hedendaagse Kunst Wiels 's namiddags een interactieve rondleiding aan voor het hele gezin, ook tijdens de zomermaanden. De grote koptelefoon met rock- en bluesklassiekers op de Allen Ruppersberg-expo zal zeker ook kinderoren verblijden, maar het zal ons vooral benieuwen hoe Robert Heineckens suggestief poserende modellen zonder vijgenblaadjes de nieuwsgierige kinderblik doorstaan.

Kidsgazette
5, 12, 19 & 26/7, 13 > 18.00, Brussel Bad, www.brusselbad.be

Er zijn nieuwe kindvriendelijke speeltuigen (een parcours met loopbruggen, klimnetten en enorme strandwindmolens) en kidsconcerten (woensdag en donderdag tussen 14 en 18.00u) op Brussel Bad, maar trek bij voorkeur op zaterdagnamiddag met je kroost naar de kunstzinnige jeugdwerkers van Patrimoine à Roulettes. Die nodigen op hun Kidsgazette on the Beach telkens iemand uit het Brusselse culturele veld uit om hun workshops extra glans te geven.

Brosella Kids
12 & 13/7, 15.00, Groentheater, www.brosella.be

In het kinderdorp van Brosella lopen uw snuiters de kans om Agenten 7,5 & 7,5 tegen het lijf te lopen. Zonder meteen GAS-boetes uit te schrijven omdat ze zich te luidruchtig amuseren op de fantasierijke speeltuigen van Tombs Creatius proberen de klunzige flikken uw kroost op het rechte pad te houden. Een lastige opgave, want het is heerlijk verdwalen tussen de jongleurs van Cie Scratch, de schminkateliers van La Petite Equipe en de workshop 'bricofonie'.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni