UEFA-keuring Heizelstadion op de helling

© FM Brussel
12/11/2014

Het Koning Boudewijnstadion dreigt niet door de UEFA keuring te geraken door talloze gebreken.

De krant De Standaard kon een intern rapport inkijken waarin een aantal problemen met het stadion op de Heizel aan het licht komen.

Zo zijn de zitjes niet reglementair. Voor de UEFA moet de rugleuning hoger en moeten de zitjes verder van elkaar staan. Ook de infrastructuur zoals de toiletten en klankinstallaties volstaan eigenlijk niet om massa-evenementen te ontvangen.

Al deze gebreken maken duidelijk bij dat het stadion gedoemd is om te verdwijnen. Het stadion heeft wel enkele investeringen gedaan, om zich te schikken naar de UEFA. Zo is er nu elektronische ticketing en werden de trappen herschilderd.

Een grondige renovatie van het stadion is niet meer rendabel. Binnen enkele jaren moet er een nieuw stadion komen op de Heizel, op de plek waar vandaag parking C is.

Brussel kreeg uitstel tot 2017 om het Koning Boudewijnstadion in regel te brengen met de voorwaarden van de UEFA. In 2016 is er een nieuw inspectiebezoek. In dat jaar is ook de start van de bouw van het nieuwe stadion gepland.

Eurostadion

Het grootste voetbalstadion van het land, de grootste ondergrondse parking van Europa: superlatieven genoeg in de plannen voor een nationaal voetbalstadion op de site van Parking C. Maar wordt het stadion ooit gebouwd? Je leest er alles over in ons dossier.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Sport, Eurostadion

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni