Uber lokt studenten met sponsoring

© brusselnieuws.be
26/03/2015

De omstreden taxidienst Uber probeert studenten aan zich te binden met sponsoring. 'Een normale promotie-actie', zegt Uber. 'Corruptie', klinkt het bij een vertegenwoordiger van de taxisector.

De strijd tussen Uber en de traditionele taxisector woedt in alle hevigheid in Brussel. De studentenmarkt blijkt daarbij een belangrijke inzet. Dat mag blijken uit een e-mail aan de kring van rechtenstudenten aan de ULB.

Daarin biedt de marketing manager van Uber de studenten een gratis rit aan ter waarde van 15 euro. Maar er is ook sprake van een "bonus per uitgevoerd traject die de kring zou krijgen in cash."

De mail is onderschept en wereldkundig gemaakt door Sam Bouchal, vertegenwoordiger van de zelfstandige taxichauffeurs in Brussel. "Uber biedt geld aan een studentenvereniging die een contract heeft met Taxi Verts", zegt hij. "Als dat geen corruptie is."

'Geen corruptie, maar promo'
"Ten eerste gebruiken wij geen cash en doen we alles met factuur," reageert Uber bij de RTBF. "Ten tweede is dit een volstrekt normale promotie-actie. Een nieuwe gebruiker krijgt een korting en in ruil sponsort Uber de studentenkring. Zo belonen we studentenverenigingen die Uber veel gebruiken."

De laatste weken is de Brusselse taxioorlog opnieuw opgelaaid door de controverse rond het taxiplan van de Brusselse regering. Dat wil een wettelijk kader scheppen voor nieuwe spelers als Uber en Djump. De traditionele taxisector ziet dat echter niet zitten. Het voorbije weekend zijn nog verschillende Uberchauffeurs aangevallen door taxicollega's.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni