Uber botst ook in Berlijn op verbod

© brusselnieuws.be
17/04/2014

Na de Brusselse handelsrechtbank heeft ook een rechter in Berlijn de alternatieve taxidienst Uber verboden. De uitspraak volgt op een klacht van een taxivereniging wegens oneerlijke concurrentie.

Het Berlijns verbod is wat anders dan het Brusselse omdat Uber in de Duitse hoofdstad een andere dienst aanbood. Daar startte het internationale bedrijf in februari vorig jaar met een limousineservice. Daarbij kon een wagen met professionele chauffeur besteld worden.

Een Berlijnse rechter heeft die activiteit echter verboden, bericht Wirtschaftswoche. Bij een limousinedienst moet de klant altijd opnieuw worden afgezet op de plaats waar hij of zij was ingestapt. De wagens van Uber deden dat niet en gedroegen zich als taxi's, klinkt het bij de erkende taxibedrijven die aan de basis lagen van de klacht.

Sinds het verbod van kracht is, heeft Uber in Berlijn een andere dienst gelanceerd. Het gaat om UberPop, de applicatie die ook in Brussel beschikbaar is, waarbij particuliere chauffeurs een rit aanbieden. Ook die praktijk wordt echter aangevochten door de klassieke taxisector. Voor elke vorm van personenvervoer tegen betaling is een vergunning nodig, klinkt het.

Ook in veel andere steden zorgde de komst van Uber al voor taxiprotest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni