© Alexandra Lens/FM Brussel

Tweetalige opleiding winkelbediende van start

© brusselnieuws.be
24/03/2015

VDAB en Bruxelles Formation bieden voor het eerst een tweetalige opleiding als winkelbediende aan voor Brusselse werkzoekenden. Zo willen ze inspelen op de noden van de Brusselse arbeidsmarkt.

De opleiding zit nog maar in een testfase en is daarom alleen nog maar beschikbaar voor toekomstige winkelbedienden. “Vanaf september willen we een nieuwe opleiding tot administratief medewerker in commerciële diensten aanbieden”, zegt Natalia Paridaens, expert communicatie van VDAB Brussel.

Voorlopig is het project enkel toegankelijk voor Franstaligen, met een basiskennis van het Nederlands. “Twaalf mensen zijn begin maart met de toegespitste lessen Nederlands gestart. Eén daarvan vond ondertussen al een job. Het zijn allemaal mensen met Frans als moedertaal, maar ze moeten wel een basiskennis van het Nederlands hebben om de opleiding te mogen volgen", zegt Paridaens.

Aan de opleiding wordt ook een stage van vijf weken gekoppeld. Daarvoor werken VDAB en Bruxelles Formation - de vormingstak van Actiris - samen met de vertegenwoordiger van de handel en diensten in België, Comeos. Zij voorzien een aantal stageplaatsen, maar deelnemers mogen ook zelf een stageplaats voorstellen.

Volgens Paridaens beantwoorden ze zo aan een enorme nood. "Er is heel veel vraag naar dergelijke profielen in Brussel. Er zijn weinig diplomavereisten bij winkelpersoneel, maar vaak wordt wel tweetaligheid vereist."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni