Tweede biosupermarkt Färm in Etterbeek

© brusselnieuws.be
15/10/2014

De oprichters van Färm, de biosupermarkt aan de Vismarkt, hebben hun biowinkel in Etterbeek omgedoopt tot een Färm-vestiging. Voortaan werken ze ook daar via het coöperatiesysteem. Bovendien voert de winkel gesprekken over een derde filiaal.

Op dit moment heeft Färm, de biosupermarkt nabij Sint-Katelijne, ruim 200 coöperanten. Dat zegt Nadine Beissel, die nu nog de traiteursafdeling onder haar hoede heeft maar weldra assistent-directeur wordt.

De winkel telt een tiental medewerkers. "We hebben ook nevenactiviteiten: zo houden we geregeld workshops over bijvoorbeeld het maken van natuurlijke cosmetica, of het koken met bioproducten."

Färm-initiatiefnemers Alexis Descampe en Baptiste Bataille baatten al vijf jaar The Peas uit, een goed draaiend biowinkeltje in Etterbeek. Dat is in juni herdoopt tot een tweede Färm-filiaal en heeft een vijftal mensen in dienst, plus ook nog wat jobstudenten.

"Bovendien voeren we nu onderhandelingen over een derde vestiging", zegt Beissel. "Die moet ook in Etterbeek komen, eerder richting de tweede winkel."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Etterbeek, Samenleving, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni