Het Brussels Gewest hervat de controles tegen de alternatieve taxidienst Uber nu ook echt. Het aantal controles wordt ook verdubbeld: van een naar twee per week.

De alternatieve taxidienst is in Brussel, die werkt via een app voor de smartphone, tot nader order nog altijd verboden. De controles werden tien dagen geleden al hervat. Die lagen eerder stil door een gebrek aan beschikbare gerechtsdeurwaarders, die bij een inbreuk de nodige vaststellingen moeten doen. Voor de zomer werden bij controles al enkele wagens van Uber in beslag genomen.

Niet alleen werden de controles hervat, het aantal ervan gaat ook omhoog. Zo zullen inspecteurs nu twee controles per week in plaats van een uitvoeren. Tot nu toe werden er bij de controles twee pv’s uitgeschreven.

Het Gewest zit wel nog altijd samen met Uber om een regelgevend kader uit te werken voor de dienst. Voorlopig volgt Uber de Brusselse regels die gelden voor de taxisector niet. Het gaat dan onder meer over erkenning en vergunning van de chauffeurs en de voertuigen. De taxidienst gebruikt immers privévoertuigen en -chauffeurs.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni