Twee verdachten opgepakt voor steekpartij in hartje Brussel

© brusselnieuws.be
03/09/2014

De Brusselse lokale politie heeft dinsdag twee mannen opgepakt die verantwoordelijk worden geacht voor de steekpartij die op 23 augustus bijna het leven kostte aan een 40-jarige man.

Het slachtoffer kreeg een messteek aan het hoofd en twee in de rug en werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis maar heeft dat intussen al kunnen verlaten.

De twee verdachten zijn ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. Dat meldt het parket woensdag.

De steekpartij vond op zaterdag 23 augustus kort voor 7 uur 's ochtends plaats in de Ravensteinstraat. Het slachtoffer bevond er zich in een bar en botste per ongeluk tegen een andere man.

Die laatste reageerde zeer boos, duwde het slachtoffer weg zodat die op de grond viel, en stortte zich vervolgens met een vriend op de veertiger. Het tweetal bracht de man drie messteken toe en ging er vervolgens vandoor.

In hun vlucht gooiden ze wel het steekwapen, een mes, weg. Het slachtoffer werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis terwijl de politie een onderzoek instelde.

Dat leidde dinsdag tot de arrestatie van twee verdachten, beiden jonge twintigers, van wie er één illegaal in België verblijft.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni