Twee pogingen tot ontvoering van minderjarigen in Vorst

PDC
© brusselnieuws.be
05/03/2015

In Vorst is zondagochtend een 15-jarige jongen ontsnapt aan een ontvoering. De volgende dag wist ook een 13-jarig meisje te ontkomen op het Sint-Antoonplein toen men probeerde haar mee te nemen. Volgens burgemeester Marc-Jean Ghyssels (PS) staan de feiten niet met elkaar in verband.

Dat meldt TéléBruxelles. In tegenstelling tot een eerder bericht gaat het dus om pogingen tot ontvoering en niet om effectieve ontvoeringen.

“Hoewel de 15-jarige jongen en het 13-jarige meisje op slechts 500 meter van elkaar werden aangeklampt, staan de twee gevallen los van elkaar”, zegt de burgemeester van Vorst aan brusselnieuws.be. “Volgens de politie was het wel duidelijk dat de daders probeerden om de minderjarigen te ontvoeren."

Wie probeerde om de tieners te kidnappen, is niet geweten. “Maar onze politiemensen zullen doelgericht te werk gaan om de daders te vinden”, verzekert burgemeester Ghyssens.

Verder is er geen informatie beschikbaar over de exacte omstandigheden van de gebeurtenissen. De burgemeester is de enige die over de feiten mag communiceren. De politie zwijgt in alle talen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni