Twee nieuwe stilteroutes door Brussel

EVC
© brusselnieuws.be
20/01/2014

Brussel, erfgoed en stilte (bessst) heeft twee nieuwe stilteroutes in Brussel uitgetekend. Die bieden wandelaars de kans om de stille kant van de stad te ontdekken. De nieuwe routes starten in Anderlecht (Luizenmolen) en Machelen (verkeerswisselaar) en hebben beiden Muntpunt als eindpunt.

De twee nieuwe bessst-routes zijn uitgewerkt door de vzw Trage Wegen. Ze verbinden verschillende stilteplekken doorheen de stad en vormen zo een bijzondere wandelroute.

De zogenaamde bessst-route 4 start aan de verkeerswisselaar van Machelen en loopt door Evere, Schaarbeek en de Noordwijk tot het stadscentrum. "De toppers op deze route zijn voor mij onder meer het natuurgebied het Moeraske in Evere en het Koningin - Groenpark in Schaarbeek", vertelt coördinator Geert Teboveldt van Trage Wegen aan brusselnieuws.be.

"Het natuurgebied is nogal afgelegen, op de grens van Haren, Evere en Schaarbeek, en is daarom wat miskend. Het is eigenlijk een onbekende oase van rust", vindt Teboveldt. "Andere favoriet is het Koningin - Groenpark in de buurt van de CoCof en Sint-Lukas in Schaarbeek. Een voorbeeld van een modern en esthetisch park dat hoog- en laag-Schaarbeek verbindt".

'Authentiek stukje Anderlecht'
Bessst-route 5 gaat van start aan de Luizenmolen in Anderlecht, gaat verder via het Astridpark en, zo staat op de website bessst.be te lezen, via het toekomstige park aan de Ninoofsepoort. Er staat evenwel een vraagteken achter deze locatie. Daarna heeft men volgens de website uitzicht op de stadsjungle, en gaat het via het Bloemenhofplein richting Muntpunt. "Ik ben gefascineerd door het Porseleinstraatje nabij de Sint-Guidokerk," zegt Teboveldt. "Een authentiek stukje Anderlecht. "Voorts gaat de wandeling ook door Neerpede, waar de oorspronkelijke wandelpaden nog bewaard zijn".

Deze twee routes komen bovenop de drie bestaande Stilteroutes.

De vzw Vormingplus Citizenne zal het bessst-project in de toekomst verder uitbouwen. Dat zal ze doen in samenwerking met buurtbewoners, gemeenschapscentra en lokale verenigingen.

Meer info over de routes vindt u hier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni