In het Justitiepaleis zijn donderdagmiddag twee personen opgepakt. Het ging enerzijds om een man, een broer van een terreurverdachte, die weigerde zich aan de metaaldetector te laten controleren, en anderzijds om een man die een ongezonde interesse leek te hebben in een aantal zittingszalen. Dat vernam Belga ter plaatse.

De eerste verdachte persoon was de broer van Marouane El Bali, één van de verdachten in het onderzoek naar de terreurcel van Verviers die in januari werd opgerold. De man was naar het Justitiepaleis gekomen voor een onderhoud met de advocaat van zijn broer maar weigerde zich te laten controleren via de metaaldetector aan de ingang. Hij maakte daarbij zoveel misbaar dat de politie hem oppakte.

Korte tijd later werd een tweede man in de boeien geslagen omdat hij met zijn smartphone foto's aan het nemen was van verschillende zittingszalen, onder meer de zaal waar vrijdag een vonnis wordt uitgesproken in een terrorismedossier. De man stond al gekend bij het Brusselse gerecht maar weliswaar niet voor terrorisme.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni