Kinderen die uit raam gegooid zijn in Schaarbeek buiten levensgevaar

© brusselnieuws.be
01/08/2015

In Schaarbeek heeft een man zaterdagnamiddag na een ruzie met zijn partner een van haar kinderen neergestoken. De jongen van 7 en het meisje van 6 werden allebei uit het raam gegooid. De man is gearresteerd. De kinderen zijn intussen niet meer in levensgevaar.

Dat bevestigt de Brusselse politiezone Noord en het parket.

Iets na 15 uur vond in het huis in de Lindestraat in Schaarbeek een woordenwisseling plaats tussen de moeder van de kinderen en haar samenwonende partner, die niet de vader van de kinderen is. De moeder verliet het huis en even later verwondde de man haar dochter met een mes in de buikstreek om haar daarna uit het raam van de tweede verdieping te duwen.

Toen haar jongere broer daarop via de geveltrap zijn zus ter hulp probeerde te snellen, werd hij over de balustrade van de eerste verdieping geduwd.

"De kinderen zijn op het gras van de voortuin terecht gekomen, wat hun val heeft gebroken", zegt Roger De Beule van de Brusselse politiezone Noord. De politie was onmiddellijk ter plaatse en kon de man arresteren.

De kinderen werden naar het ziekenhuis overbracht. Ze zijn intussen buiten levensgevaar, bevestigt de substituut van de procureur des konings Yassine Sellika aan RTBF.

Dader bekend bij politie
De dader is geen vreemde bij de politiediensten, bevestigt Sellika ook. Hij had eigenlijk een verbod om binnen een straal van 300 meter van zijn ex-vriendin te komen, na eerdere geweldplegingen.

Zaterdag legde de man lange tijd geen verklaringen af, het is niet duidelijk of dat ondertussen wel al het geval is. De man moest zondag nog voor de onderzoeksrechter verschijnen. Hij zit voorlopig opgesloten in de gevangenis van Vorst.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni