Drie gewonden bij trambotsing in Vorst

© brusselnieuws.be
07/07/2015

Op de Albertlaan in Vorst hebben drie mensen kleine verwondingen opgelopen bij een botsing tussen een tram en een vrachtwagen. De tram is ontspoord. Het verkeer is onderbroken.

Volgens de politiezone Zuid raakten de bestuurder van de tram en een passagier van de vrachtwagen gewond. Ondertussen is nog sprake van derde lichtgewonde. Het gaat om een passagier van de tram.

De botsing gebeurde rond 9.15 uur ter hoogte van het kruispunt met de Molièrelaan en zorgt voor bijkomende problemen voor het tramverkeer. Dat ondervond al hinder door werkzaamheden ter hoogte van het Vanderkindereplein in Ukkel. De MIVB plaatst daar nieuwe tramsporen.

Daardoor waren de trams op lijn 4 al beperkt tot de halte Berkendaal. Dat is nu ook het geval voor die op lijn 3. Door omleiding van de werken rijden er sowieso pendelbussen voor wie verder moet richting Ukkel.

De hinder kan nog een tijdje duren. "Bij de aanrijding is het voorste draaistel van de tram ontspoord", meldt de MIVB. "Dat moet eerst terug in het spoor gelicht worden alvorens de betrokken tram kan weggehaald worden, waardoor de hinder wat langer zal duren."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni