Twee doden bij familiedrama in Watermaal-Bosvoorde

© brusselnieuws.be
10/02/2016

Bij een vermoedelijk familiedrama in Watermaal-Bosvoorde zijn dinsdagavond een bejaarde man en een vrouw om het leven gekomen. Een man bracht zijn dementerende vrouw om het leven en beroofde zichzelf daarna van het leven. Hij zou dat gedaan hebben omdat zijn vrouw geen euthanasie kreeg.

De politie was opgeroepen omdat de twee zeventigers als vermist waren opgegeven. De vrouw verbleef in het OCMW-rusthuis en was door haar echtgenoot meegenomen voor een wandeling. Het rusthuis verwittigde de politie toen de vrouw na een aantal uur nog niet terug was, meldt Het Laatste Nieuws op donderdagochtend

Toen de politie in het appartement van het koppel aankwam, trof ze daar afscheidsbrieven aan. De lichamen van de man en de vrouw werden teruggevonden in hun garagebox in het appartementsgebouw.

“De man zou zijn echtgenote eerst om het leven hebben gebracht en vervolgens zichzelf van het leven hebben beroofd”, zo laat het parket weten. “Het onderzoek is lopende, maar naar alle waarschijnlijkheid hebben we te maken met moord gevolgd door zelfmoord.”

De man zou de wanhoopsdaad gepleegd hebben omdat zijn aftakelende vrouw geen euthanasie kon krijgen. Dementerenden worden immers niet beschouwd als wilsbekwaam. Het parket heeft een onderzoeksrechter aangesteld.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht op het gratis nummer 1813 en www.zelfmoord1813.be.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Watermaal-Bosvoorde, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni