Ook deze zomer bieden musea, strandventers en festivalorganisatoren een wirwar van activiteiten aan waarin het heerlijk verdwalen is voor uw kroost. Een selectie.

Parckfarm
Wo > vr 12 > 19.00,
w-e 10 > 19.00,
www.parckdesign.be

Vlak bij de site van Thurn & Taxis is enkele maanden geleden een nieuw park van 3 hectare geopend, het eerste deel van een groenzone die ooit van Sainctelette tot Bockstael moet reiken. Momenteel kun je er terecht in de tijdelijke paviljoenen van Parckdesign, dat dit jaar draait rond het thema 'van landschap tot bord'. In het FarmHouse kun je informatie krijgen, activiteiten bijwonen en iets eten of drinken. Voor de kinderen zijn er speeltuigen.

Les plaiziers du park
Abdij van Vorst,
www.atrium.irisnet.be

De abdij van Vorst heeft een lange geschiedenis, maar ook een fijn park dat in de zomer gebruikt wordt voor de openluchtactiviteiten van Les Plaiziers du Park. Elke woensdag tussen 12 en 18.30u kun je er terecht voor een terrasje, kinderspelen en wisselende gratis activiteiten (circus, zumba, sprookjes...). Tijdens het slotweekend (30 & 31/8) heeft het muziekfestival Lust for Live van L'Usine(bis) er plaats. Van 18 tot 29/8 organiseert Vorst Majeur gratis muziekateliers.

Zuidkermis
> 24/8, 15 > 1.00
(w-e > 2.00),
www.zuidfoor.be

De Zuidkermis is niet alleen de grootste, maar ook een van de charmantste kermissen van het land. Hoewel er links en rechts behoorlijk wat verkeer voorbij zoeft, is het een drukke, kosmopolitische bedoening waar alle rangen en standen op afkomen. Van het ouderwetse spiegelpaleis tot de meer spectaculaire attracties, er is voor ieder wat wils. Ook op culinair vlak, want langs de kant presenteren de horecazaken hun wereldkeuken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni