Treinverkeer hersteld na personenongeval in Schaarbeek

ABZ
© brusselnieuws.be
10/02/2016

Het treinverkeer verloopt terug normaal nadat er woensdagochtend in de spits een personenongeval gebeurde in de buurt van het station van Schaarbeek. Rond 7.45 uur werd een persoon aangereden door een trein uit de richting van Antwerpen. De evacuatie van de treinpassagiers startte een uur na het ongeval.

De trein die bij het accident betrokken is, reed woensdagochtend vanuit Mol naar Brussel-Zuid. De trein staat nog steeds geblokkeerd totdat de hulpdiensten en het parket hun werk hebben afgerond.

Rond 9.45 uur startte de evacuatie van de 400 passagiers die nog aan boord van de trein waren. Zij zijn door NMBS-personeel te voet begeleid, over een afstand van 400 meter, naar het station van Schaarbeek.

Een tijd lang waren door het ongeval tussen Schaarbeek en Brussel-Noord twee van de vier sporen vanuit Antwerpen naar Brussel versperd. De treinen die uit de richting van Antwerpen kwamen moesten daarom rijden via een lokale omleiding over lijn 27. Daardoor was er gemiddeld tien minuten vertraging voor treinen uit die richting.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni