1442 Transposie irene la sen 030

Transpoesie: de dichters van Europa

MB
© Agenda Magazine
16/09/2014

'Beweging', dat is dit jaar het thema van Transpoesie, het literaire project waarmee in Brussel sinds 2011 de rijkdom aan talen in de Europese Unie wordt gevierd. Aanleiding is elk jaar de Europese Dag van de Talen die op 26 september wordt gevierd.

Dit jaar worden in de eerste plaats dertig gedichten van dertig dichters uit dertig landen op verschillende plaatsen in de stad getoond. In de originele taal, maar telkens met een Franse, Nederlandse en soms ook Engelse vertaling.

Je vindt die gedichten op het openbare vervoer, op de website van Transpoesie, maar ook op affiches in de stad. Van 26 september tot 24 oktober worden ze ook allemaal samengebracht in de Anspachgalerij. Daarnaast werkt organisator EUNIC (European Union National Institutes for Culture) ook nog samen met andere Brusselse organisaties.

Het openingsevenement heeft op 25 september om 20.00u plaats in Bozar. Daar worden gedichten van de Belgische Dichter des Vaderlands Charles Ducal op muziek gezet en lezen ook zes andere Europese dichters voor. Op 9 oktober zijn in het Hongaarse Balassi Institute zes Europese dichters te gast. Passa Porta sluit op 23 oktober om 20.00u af met een speciaal programma rond graphic poetry en slam – met onder anderen de Spaanse woordkunstenares Irene La Sen.

Transpoesie

data: 25/9 > 24/10

waar: verschillende locaties

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Podium

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni