Tramverkeer volledig hersteld tussen Lemonnier en Albert

© brusselnieuws.be
13/03/2014

Sinds 14.10 uur is het tramverkeer op de lijnen 3, 4 en 51 volledig hersteld. Sinds 8 uur donderdagmorgen reed er geen enkele tram meer tussen de stations Lemonnier en Albert. Dat was het gevolg van rookontwikkeling in een technisch lokaal tussen de premetrostations Horta en Zuid.

Het tramverkeer op de lijnen 3, 4, 51, dat onderbroken was sinds 8.02 uur, rijdt weer normaal. Sinds 8.02 uur reed geen enkele tram meer tussen Lemonnier en Albert. De MIVB had pendelbussen ingeschakeld.

Hoewel de MIVB om 11.23 uur nog liet weten dat het tramverkeer op die lijnen mogelijk de hele dag verstoord zal zijn, is het probleem dus vroeger hersteld dan verwacht.

Het onderstation Horta in het gelijknamige premetrostation, waar rookontwikkeling was ontstaan, is hersteld. Door de rookontwikkeling had de brandweer de premetrostations Zuid en Horta omstreeks 8.25 uur laten evacueren.

De metro bleef al die tijd normaal rijden, en deed dus ook het metrostation Zuid aan. De problemen hadden geen invloed op het treinverkeer. Het NMBS-station Brussel-Zuid ondervond.

Lijnen 81 en 97 rijden eerder al weer normaal. 's Ochtends reden de trams op deze lijnen niet tussen de haltes Bareel en Janson. Ook tramlijn 92 reed eerder al weer normaal.

De oorzaak van de rookontwikkeling in het technisch lokaal Horta is vermoedelijk een kortsluiting. Die zorgde voor rookontwikkeling maar niet voor vlammen.

Problemen op lijnen 82 en 97 van de baan
Sinds 9.20 uur zijn andere problemen op tramlijnen 82 en 97 van de baan. Die lijnen waren onderbroken door een ander incident. Een kraanwagen had de bovenleiding afgerukt ter hoogte van de Van Volxemlaan in Vorst. Het tramverkeer is daar weer op gang gekomen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni