Reacties
1
Sharing = caring
E-mail

Tram van Grote Markt naar Atomium?

door Steven Van Garsse © Brussel Deze Week

Het onafhankelijke gemeenteraadslid Michel Barnstijn (Brussel-Stad) vindt dat er een rechtstreekse tramverbinding moet komen tussen de Grote Markt en het Atomium, zeker nu het vijftigjarige bestaan van het monument eraan komt. De aanpassing is eenvoudig, aldus Barnstijn.

Tram 4 (Esplanade, Beurs, Churchill) kan zonder dat er nieuwe sporen aangelegd hoeven te worden, naar de Heizel rijden. Om Esplanade te bedienen, zou tram 23 de plaats van tram 4 kunnen innemen.

Bij de MIVB zeggen ze niet neen en niet ja, maar het tegen april rondkrijgen, als Expo 58 wordt gevierd, is "onmogelijk," zegt MIVB-woordvoerder An Van Hamme. "Voor zo'n beslissing ga je niet over een nacht ijs. Daar gaan minstens zes maanden onderzoek aan vooraf. Wij doen het ook alleen als het goed is voor de klanten van de MIVB, niet louter omdat een lokaal bestuur het vraagt."

Van Hamme herinnert er ook aan dat Brussel vanaf 2009 jaar een rechtstreekse metroverbinding tussen het Zuidstation en de Heizel krijgt. Ook wordt de eindhalte van de tram aan de Heizel met extra sporen uitgebreid omdat, zo blijkt, steeds meer mensen met het openbaar vervoer naar de Heizel komen.

Reacties
1
Sharing = caring
E-mail
Reageer

Reageer

Fijn dat u wil reageren. Leest u ook even de regels omtrent reacties? Meer info over Disqus vindt u hier.

Brussel in uw mailbox?

Abonneer u nu gratis op onze nieuwsbrieven.