Touring vindt fietspad op Belliard absurd

© brusselnieuws.be
02/10/2015

Voor automobilistenvereniging Touring is het een "absurd idee" om op de Belliardstraat in de hoofdstad een rijstrook te verwijderen ten voordele van een fietspad. Een rijstrook schrappen zou de uittocht tijdens de avondspits bemoeilijken.

Touring kon de plannen voor het fietspad op de Belliardstraat inkijken en stelt dat advies gevraagd is aan de omliggende gemeenten.

Maar een fietspad op de uitvalsweg, die tijdens de avondspits veel verkeer slikt richting de oostrand, noemt de belangenvereniging absurd omdat de parallelle Wetstraat een gescheiden fietspad heeft en men ook op de eveneens parallelle - maar minder vlakke - Montoyerstraat een fietspad zou kunnen aanleggen.

"Ondanks de vele voorstellen en waarschuwingen van experts, blijft het Brussels gewest maatregelen nemen zonder zich iets aan te trekken van de impact daarvan op andere wegen, noch op de verkeersafwikkeling", trekt de organisatie van leer.

De Brusselse overheden zijn verantwoordelijk voor Brussel als filehoofdstad van Europa, klinkt het. Ook worden geringe investeringen in infrastructuur gehekeld en tegenstrijdige maatregelen van stad en gewest, waarbij Touring verwijst naar het circulatieplan in het centrum.

"Alternatieven moeten het middel zijn en een leefbare autoluwe stad het doel. Nu werkt men omgekeerd", besluit Touring. De automobilistenvereniging pleit zelf voor een optimalisering van de kleine ring en uitvalswegen, bijvoorbeeld door gebruik van intelligente verkeerslichten.

In het verleden rees er ook veel weerstand tegen het fietspad op de Wetstraat. Ruim tien jaar na de aanleg is het de drukste fietsas van het gewest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni