Reacties
12
Sharing = caring
E-mail

Toukoul

door Karolien Merchiers © Agenda
Brussel-Stad

Goed nieuws: Brussel is weer een Ethiopisch restaurant rijker. Dat mocht wel, want behalve het inmiddels bekende KoKoB in de Lievevrouwbroersstraat valt er in de hoofdstad weinig te beleven op Ethopisch culinair vlak. Maar een bezoek aan Toukoul is zeker de moeite waard.

(© Saskia Vanderstichele)

Het restaurant annex bar annex cultuurcentrum werd recent geopend door een van de medeoprichters van KoKoB, in het pand van het ter ziele gegane Stella Solaris. De ruimte werd omgetoverd tot een heerlijke plek, waar de gasten van donderdag tot zondag bovendien worden getrakteerd op livemuziek bij het eten.

Voor de ongeoefende bezoeker bevat de menukaart een handig lexicon, maar ook het vriendelijke personeel staat klaar om tips te geven.

Wij kozen voor de liyou awaze tibs, pittig gemarineerde reepjes rundvlees met sjalotten, awaze-pasta op basis van huisgemaakte berbere (een mengsel van wel 25 verschillende kruiden), chili en gele kerstomaatjes (€18). Die werden geserveerd met een schoteltje groenten en een slaatje.

Uit nieuwsgierigheid bestelden we op aanraden van de ober ook een portie yemiser wot, een puree van linzen met diezelfde berbere (€10).

Alles werd geheel volgens de traditie geserveerd op een injèra, een enorme pannenkoek op basis van gierst, die tegelijk als bord en, in reepjes gescheurd, als bestek dient. Want na het wassen van de handen eet iedereen gewoon gezellig uit dezelfde centrale schotel.

Om extra te verbroederen kunt u zelfs het eerste hapje of gourcha aan uw buurman of buurvrouw voederen. Alleen het toetje hielden we lekker voor onszelf: van die zalige dadel- en notenrolletjes op een sinaasslaatje met frambozencoulis (€9) wilden we geen hapje missen!

Reacties
12
Sharing = caring
E-mail
Reageer

Reageer

Fijn dat u wil reageren. Leest u ook even de regels omtrent reacties? Meer info over Disqus vindt u hier.