Toshibazetel Molenbeek maakt plaats voor complex met 96 woningen

© brusselnieuws.be
11/02/2016

De zetel van elektronicabedrijf Toshiba vertrekt uit de Célidéestraat in Molenbeek. In plaats daarvan plant vastgoedmakelaar Home Invest Belgium de herontwikkeling van het gebouw tot een complex met 96 woningen en een crèche. Het project moet in 2018 afgewerkt zijn.

Home Invest Belgium, gespecialiseerd in residentiële vastgoedbeleggingen, begint deze zomer met de bouw van project Célidée in de Célidée- en Joseph Scholstraat in Sint-Jans-Molenbeek. “De werken starten deze zomer net voor of vlak na het bouwverlof,” zegt CEO van Home Invest Belgium, Sophie Lambrighs.

De site, die momenteel de zetel van Toshiba huisvest, zal omgebouwd worden tot een wooncomplex, waar plaats is voor 96 appartementen en een crèche. De woningen worden gebouwd rond een groene zone.

Met deze aankoop wil Home Invest Belgium naar eigen zeggen haar rol in stadsvernieuwing en duurzaamheid bevestigen. “De totale waarde van het project bedraagt 117 miljoen euro,” aldus Lambrighs.

Toshiba
Volgens Karin Rijmenams van Toshiba is het huidige gebouw verouderd en is het ook te groot voor het bedrijf. Naar waar het Japanse elektronicabedrijf verhuist is voorlopig nog niet duidelijk. “We zijn nog volop aan het onderhandelen,” zegt Rijmenams. "Het kan elders in Brussel zijn of in de Rand."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni