Togolese mag blijven tot einde schooljaar

© brusselnieuws.be
28/10/2014

De Dienst Vreemdelingenzaken heeft dinsdag dan toch beslist om een 19-jarige Togolese toe te laten haar middelbare school in België af te maken. Het meisje mag blijven tot juli 2015.

Dat schrijft La Capitale.

De scholiere verbleef in België in het kader van gezinshereniging met haar vader. Maar toen die haar in februari meerdere harde klappen toediende, wilde ze niet meer bij hem in huis wonen. In maart kreeg ze daarom een bevel het grondgebied binnen de dertig dagen te verlaten.

Het voltallige leerkrachtenkorps van haar school, het atheneum Andrée Thomas in Vorst, heeft geprobeerd de uitzetting tegen te houden door een brief te schrijven aan de nieuwe staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA).

Na uitgebreide aandacht voor de zaak in de Brusselse media heeft de Dienst Vreemdelingenzaken dinsdagnamiddag 'om humanitaire redenen' beslist dat de jonge Togolese tot in juli 2015 in België mag blijven. Ze zal dus haar laatste jaar van haar humaniora kunnen afmaken.

"We namen deze beslissing omdat het een uitzonderlijk geval betreft", klinkt het bij DVZ. "Volgend jaar in juli zullen we de situatie opnieuw bekijken als ze erin geslaagd is de middelbare school af te maken, en bijvoorbeeld misschien ook wil studeren."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni