Jutta Buyse wordt dan toch Vlaamse schepen in Vorst. Omdat aftredend burgemeester Magda De Galan (PS) ontslag neemt uit de gemeenteraad komt er een plaatsje vrij voor Buyse, die op 14 oktober net niet verkozen raakte.

Dat bevestigt Buyse zelf aan brusselnieuws.be. Zij was tijdens de vorige legislatuur al schepen van Vlaamse aangelegenheden, maar kwam bij de gemeenteraadsverkiezingen 10 voorkeurstemmen tekort om opnieuw een mandaat te krijgen.

Aftredend burgemeester Magda De Galan had al even laten uitschijnen dat ze zou vertrekken. Op haar afscheidsreceptie heeft ze nu officieel bekendgemaakt dat er een plaats vrijkomt in de gemeenteraad. Als eerste opvolger van de PS-SP.A-lijst neemt Buyse haar plaats in.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen zes jaar geleden kwam Buyse ook als opvolger in de gemeenteraad. De Vlaamse schepen zou vanaf de volgende gemeenteraad aan haar ambt beginnen.

Door het gebrek aan Nederlandstalige vertegenwoordiging in het college, dreigde de gemeente 1,3 miljoen euro subsidie mis te lopen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst, Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni