IS-tijdschrift voert jihadpropaganda met testament terroristen Parijs

© brusselnieuws.be
07/02/2016

De Islamitische Staat heeft de testamenten van drie terroristen die deelnamen aan de aanslagen in Parijs online gepubliceerd. Ook de laatste opruiende woorden van Brusselaars Abdelhamid Abaaoud en Bilal Hadfi staan online om propaganda te voeren voor de jihad.

Het officiële Franstalige tijdschrift van de Islamitische Staat Dâr al-Islam wordt gebruikt om daden van terrorisme te verheerlijken. Daarom publiceren ze ook de wilsbeschikkingen van drie daders van het terrorisme in Parijs in de achtste editie van het online magazine, schrijft De Morgen.

Abdelhamid Abaaoud uit Molenbeek kwam om tijdens de politie-inval in Saint-Denis. Hij vraagt in zijn testament om voor hem te bidden, opdat hij toegang krijgt tot het paradijs. Zijn persoonlijke bezittingen laat hij volgens zijn testament na aan twee andere Syriëstrijders.

Abaaoud doet ook een oproep om aan de strijders te zorgen voor zijn 15-jarige broer Younes. Die zou nog in Syrië verblijven en dient volgens de laatste woorden van de overleden terrorist nog verder opgeleid te worden voor terreurdaden. “Wees als grote broers zodat hij een leeuw van ons geloof wordt door islamitische en militaire kennis.”

Ook Brusselaar Bilal Hadfi, die zichzelf opblies aan het voetbalstadion, doet nog een haatdragende oproep in zijn testament. “Weet dat er geen enkel ander land is dan dat van het Kalifaat. Bestrijd de ongelovigen bij hen thuis.” Hij rakelt verder ook een reeks citaten op uit de Koran die volgens hem onderstrepen waarom de jihad een plicht is.

Aanslagen Parijs

De aanslagen in Parijs werden deels in Brussel gepland. De beschuldigden staan terecht in Parijs. Alle berichtgeving over de Brusselse link, vind je in dit dossier. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Aanslagen Parijs

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni