Tijdelijke blokruimte in leegstaand kantoorgebouw

© FM Brussel
16/12/2014

De Brusselse studentendienst Brik heeft een gemeenschappelijke studeerruimte ingericht in een leegstaand kantoor. Studenten kunnen vanaf deze week gaan blokken, maar ook een koffie drinken of een partijtje pingpong spelen in een zijstraat van de Koningsstraat.

Collectief studeren is een trend maar plaatsen waar dat kan zijn schaars in Brussel. Vandaar het idee van Brik om een ongebruikt kantoor in te richten als studeerplek.

"Studenten zoeken meer en meer een plek waar ze hun blokleed kunnen delen met hun medestudenten en in alle rust kunnen studeren", aldus Brik.

In de zogenaamde Study Space kunnen studenten niet alleen blokken maar ook ontspannen. "Er worden ook latte en taartjes geserveerd door de barista’s van My Little Cup en tijdens de pauze kunnen ze even ping-pongen, een karate-workshop volgen of gewoon even wegdromen met een glossy magazine", zegt Bieke Clarysse van Brik.

De studieruimte ligt in de Voorlopige Bewindstraat, een zijstraat van de Koningsstraat. Er is plaats voor 90 studenten. De Study Space blijft open tot 30 januari, maar is wel dicht rond Kerstmis en Nieuwjaar.

Brik organiseerde eerder ook al collectieve studeerplekken in Muntpunt en enkele Gemeenschapscentra. Meer info op www.studyspace.be

'Stilte, koffie en een pingpongtafel: geweldige blokruimte'

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni