Terreurdreiging: geen treinen in station Schuman

© Belga
21/11/2015

Er stoppen voorlopig geen treinen in het station Schuman, omdat het metrostation Schuman naar aanleiding van de maximale terreurdreiging op politiebevel afgesloten werd.

Dat meldt Thomas Baeken, woordvoerder van spoorwegnetbeheerder Infrabel. Reizigers die in de buurt van Schuman moeten zijn, kunnen terecht in de omliggende stations, zoals Brussel-Luxemburg.

"Omdat de metrostations zijn afgesloten door de verhoging van het dreigingsniveau, konden de mensen die in Schuman van de trein stapten, het station niet verlaten. Daarom is er besloten om de treinen voorlopig niet in dat station te laten stoppen", zei Baeken rond 8.30 uur aan persbureau Belga.

Op dit ogenblik zijn er voor de rest geen aanpassingen aan de treinregeling, aldus Baeken. "We volgen de situatie op de voet op en staan onder meer in contact met het OCAD", klinkt het.

Het schrappen van het metroverkeer op het hele Brusselse netwerk is een van de aanbevelingen die het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken heeft gedaan nadat het dreigingsniveau voor het hoofdstedelijk gewest naar het hoogste niveau werd opgetrokken.

NMBS-woordvoerster Frieke Neyrinck laat nog weten dat in de stations de huidige maatregelen van kracht blijven en dat waakzaamheid geboden is. "De tentoonstelling Train World in Schaarbeek blijft vandaag gesloten en ook de jobtreinen, die het land doorkruisen om mensen te laten solliciteren, zijn afgeschaft.''

Dreigingsniveau 4 in Brussel

Wat zijn de gevolgen van het verhoogde dreigingsniveau in Brussel? En hoe staat het met het onderzoek? U leest er alles over in ons dossier. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Etterbeek, Samenleving, Dreigingsniveau 4 in Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni