Terreurdreiging: geen oudercontacten in Evere tot januari

SDS
© brusselnieuws.be
11/12/2015

Op de scholen in Evere gaan volgende week de traditionele oudercontacten voor de kerstvakantie niet door. Vanwege de recent verhoogde terreurdreiging heeft het gemeentebestuur van Evere beslist om de verscherpte veiligheidsmaatregelen - die onder meer geen ouders op school inhouden - aan te houden tot de kerstvakantie.

Dat vernam brusselnieuws.be uit betrouwbare bron en werd ons ook bevestigd door een schooldirecteur. De schepen van Onderwijs was vrijdag niet bereikbaar voor commentaar.

Het Everse schepencollege nam de beslissing om de verscherpte veiligheidsmaatregelen aan te houden tot het begin van de kerstvakantie op 19 december. Die gelden niet alleen voor de gemeentescholen, maar ook voor de andere scholen in de gemeente.

Naast de regel dat er geen ouders in de scholen mogen komen, moeten kinderen er tot die tijd op vaste momenten afgehaald worden.

'Vorm van capitulatie'
"Wij vinden het niet kunnen dat een oudercontact zomaar wordt geschrapt", reageert een Everse ouder bij brusselnieuws.be. "Los van het feit dat wij vaststellen dat in diverse andere Brusselse scholen alle courante activiteiten opnieuw gewoon doorgaan, vinden wij het een uitermate nefast signaal naar ouders en de kinderen toe. Wij zijn uiteraard absolute voorstander van het garanderen van de veiligheid voor de kinderen op school maar zonder meer een activiteit schrappen is wat ons betreft not done en een vorm van capitulatie."

De schooldirectie benadrukt dat het oudercontact niet is afgeschaft, maar uitgesteld. Het zal doorgaan in januari, "net zoals dat ooit eerder door sneeuw het geval was".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Evere, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni