Terreurdreiging: Brusselse ziekenhuizen voeren veiligheidsmaatregelen in

© Belga
23/11/2015

Verschillende Brusselse ziekenhuizen nemen maatregelen naar aanleiding van de terreurdreiging. Het universitaire ziekenhuis Saint-Luc besliste uit voorzorg om de geplande consultaties op maandag te schrappen. Het UMC Sint-Pieter heeft het bezoek herleid tot het strikte minimum en in het UZ Brussel is er meer bewaking voorzien.

Het universitair ziekenhuis Saint-Luc in Sint-Lambrechts-Woluwe schrapte maandag al de voorziene consultaties, maar heeft ook de bezoeken aan patiënten beperkt. Dat staat te lezen op de website van het ziekenhuis.

Ook het UMC Sint-Pieter verhoogde haar beveiliging, nadat het maandagochtend nog geconfronteerd werd met een verdacht pakketje. Uiteindelijk bleek er geen gevaar, maar het bezoek wordt wel beperkt tot het “Strikte minimum”. Wie geen dwingende reden heeft om bij een patiënt te gaan, wordt uitgenodigd dat niet te doen. Ook wordt er maar één begeleider toegestaan op de spoeddienst.

Voor de rest werkt het ziekenhuis zoals anders, al zijn sommige ingangen van het ziekenhuis gesloten. Het personeel werd ook gevraagd gewoon aan de slag te gaan. De consultaties blijven plaatshebben.

Desondanks er geen nieuwe informatie aangeeft dat de dreiging zich op het UZ Brussel focust, neemt dit ziekenhuis eveneens extra maatregelen. De geplande raadplegingen gaan gewoon door, maar de ingang van het Kinderziekenhuis werd gesloten en er is meer bewaking aanwezig. Het UZ Brussel communiceert op haar website of via sociale media over eventuele wijzigingen.

Dreigingsniveau 4 in Brussel

Wat zijn de gevolgen van het verhoogde dreigingsniveau in Brussel? En hoe staat het met het onderzoek? U leest er alles over in ons dossier. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Dreigingsniveau 4 in Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni