Tegen 2016 nieuwe woonwijk aan kanaal in Vilvoorde

JCO
© brusselnieuws.be
20/03/2014

In Vilvoorde komt tussen het kanaal en de Zenne een nieuwe wijk met 950 nieuwe woningen. De eerste appartementen worden normaal gezien opgeleverd in 2016.

De nieuwe wijk zal ‘De vier fonteinen’ heten. “Het is niet alleen de bedoeling om woningen te bouwen, er moeten ook buurtwinkels, een crèche en eventueel een school komen”, zegt projectleider Kris Vriesacker aan brusselnieuws.be. Een deel van het project was eerder al gekend onder de naam De Molens.

De locatie van de nieuwe wijk ligt tussen de Zenne en het kanaal, ter hoogte van het park De drie fonteinen. Ook de oude kruitfabriek maakt er deel van uit. “Die wordt mogelijk gedeeltelijk gerenoveerd en opgenomen in het project”, zegt Vriesacker. In totaal gaat het om 13 hectare industrieel gebied dat een nieuwe invulling krijgt.

De commercialisering van het project start in april. In de eerste fase zal het gaan om appartementen, maar op termijn zal er ook plaats zijn voor eengezinswoningen. “We mikken vooral op starters en jonge gezinnen”, zegt Vriesacker.

Het is niet het eerste grote woonproject aan het kanaal in Vilvoorde. De hele zone valt onder het Watersite-project, dat de reconversie van 100 hectare oude industriegrond behelst. In de buurt komt ook een nieuwe fietsbrug over het kanaal.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni